window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-TN91QLEPJL');

BLOG

Ski & Shop Sveitsi

Tervetuloa lukemaan Finventuran matkaesittelyä, jonka aiheena on ihastuttava Sveitsi!

Tällä matkalla oli mahdollista saada kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Hiihto- ja kaupunkiloma samassa paketissa! Sveitsi ei kenties ensimmäisenä olisi tullut kenenkään mieleen, kun on shoppailusta kyse, mutta lupasimme, että tammi-helmikuun alennusmyynnit Baselissa tulisivat yllättämään positiivisesti! Tähän kyseiseen lumoavaan matkapakettiin oli suunniteltu 5 päivän hiihtoloma Sveitsin Alpeilla Laax:in palkitussa hiihtokeskuksessa ja 3 päivän ostos- ja kaupunkiloma Baselissa, Ranskan ja Saksan rajalla. Upea matka kesti tällä kertaa 8 päivää, ja huikeita matkakohteitamme olivat hiihtokeskus Laax, Zürich sekä Basel.

Pian päästäänkin lukemaan valoittavasta Sveitsin matkasta, mutta ensin muistutamme, jos mieltäsi askarruttaa oman matkan järjestäminen, kannattaa siinä tapauksessa olla rohkeasti yhteydessä meihin ja kysyä lisää! Me autamme mieluusti oman matkasi järjestämisessä!

Matkapaketin hintaan sisältyi:

● Edestakainen reittilento Helsinki–Zürich
● Vuokra-auto ECMR-luokka (esim. VW Polo) 8 vrk, vapaat kilometrit, vakuutukset ilman omavastuuta, talvirenkaat, lumiketjut ja moottoritiemaksu
● 5 vrk majoitus Laax:in hiihtokeskuksessa hotelli Vorabissa (puolihoito lisähintaan)
● 4 päivän hissiliput hiihtokeskukseen
● 3 vrk Tutustu Baseliin-paketti Hotelli Eulerissa Baselissa (tai vastaavassa kaupunkihotellissa)
● Sisäpiirin vinkkejä ostospaikoista Baselissa (shoppailukartta)

Hinta alkaen per henkilö 2hh: EUR 1450.

Su, 19.1. – pe, 24.1.2020

Ensimmäiset 5 päivää olivat pyhitetty laskettelulle, lautailulle ja talvivaellukselle Laax:in hiihtokeskuksessa Surselvan vuoristossa

Matka alkoi Finnairin suoralla reittilennolla Helsingistä Zürichiin. Zürichistä siirryimme vuokra-autolla kohti etelää ja Graubündenin kanttoonia. 1,5 tunnin ajon jälkeen saavuimme Flims:in vuoristokylään, missä majoitus oli hotellissa.

Laax-nimen takaa löytyy Sveitsin suurin yhtenäinen hiihtoalue, joka koostuu kolmesta hissilipun yhdistämästä alppikylästä: Laaxista, Flimsistä ja Falerasta. Yhtenäisellä alueella on laskettavaa peräti 235 rinnekilometrin verran. Laskualue on kaikin puolin moderni ja laskettavaa löytyy mukavasti jokaiselle laskijatyypille. Rinnekilometrejä on viikon loman viettäjälle vähintäänkin riittävästi, sillä rinteet ovat pitkiä. Pisin lasku Vorabin jäätiköltä Flimsin kylään on peräti 17 kilometriä ja osuus onkin oiva tapa päättää laskupäivä “viimeinen tarjoaa” -tyyliseen leikkimieliseen kisaan. Kaikkiaan rinteet ovat suurten korkeuserojen ansiosta pitkiä ja suurimmillaan korkeuseroa onkin liki 2000 metriä. Laax tunnetaan etenkin hyvin hoidetuista rinteistä ja parkeista. Myös maastohiihtoon löytyy alppikohteiden mittakaavassa mittava, lähes 60 kilometrin mittainen latuverkosto aivan majoituksen tuntumassa.

Majoitus Hotelli Vorab, Flims

Hotelli Vorab on perinteinen 3 tähden perhejohdettu hotelli Flims:in kylässä. Sijainti vain 700m päässä hisseiltä ja sekä hiihtokeskus- että paikallisliikenteen bussipysäkki löytyy suoraan hotellia vastapäätä. Hotellista löytyy kodikkaita yhden, kahden ja kolmen hengen huoneita sekä erikokoisia sviittejä. Hotellissa on yksityinen pysäköintialue sekä 3 saunaa, poreallas ja solarium. Kaikissa huoneissa on suihku/wc, radio, taulutelevisio, tallelokero ja puhelin sekä ilmainen Wi-Fi. Ravintolatarjonnasta löytyy juustoruokiin erikoistunut Fondue-tupa, sveitsiläisen keittiön helmiä tarjoava ravintola Vorab sekä Pizzeria Veneziana.

Hotelli Vorabin talvipaketin hintaan sisältyi:
● 5 yötä kahden hengen huoneessa aamiaisella
● 4 päivän hissiliput (ma-to)
● modernin saunaosaston vapaa käyttö
● Ilmaiset kuljetukset hiihtobussilla
● WLAN huoneessa
● parkkipaikka ulkona

Lisähintaan 200.- euroa/henkilö oli myös varattavissa puolihoitopaketti:
● 3 iltana 5 ruokalajin menu
● juustoilta Fondue-tuvassa
● italialainen ilta Pizzeria Venezianassa
● tervetuliaismalja

Pe, 24.1. -ma, 27.1.2020

Hiihtoviikon jälkeen ajoimme vuokra-autolla Basel:iin

Reitin saimme valita vapaasti ja pysähdyimme matkalla katselemaan Sveitsin nähtävyyksiä. Nopeinta reittiä moottoritietä Zürichin kautta Baseliin ajoi n. 2,5 tunnissa.

Basel on Sveitsin vanhin yliopistokaupunki. Historiallisia nähtävyyksiä kaupungissa ovat mm. torin reunalla sijaitseva kauniisti koristeltu punainen raatihuone ja myöhäisroomalais-goottilainen katedraali ”Münster”. Vanhan kaupungin kujilta löytyy pienten putiikkien ja vanhojen kirjakauppojen lisäksi nykyaikaisia myymälöitä ja muotiliikkeitä. Basel on samanaikaisesti perinteinen ja ennakkoluuloton arkkitehtuurissaan ja kaupungista löytyykin monia huippuarkkitehtien suunnittelemia rakennuksia. Kaupungista löytyy 40 kansainvälisestikin tunnettua museota, kuten Baselin taidemuseo, museo kuvanveistäjä Jean Tinguelyn töistä, Fondation Beyeler ja Kulttuurien museo. Basel on myös hyvin vihreä kaupunki. Kasvitieteellinen puutarha, useat puistot ja kaupungin läpi virtaavan Reinin ranta ovat täydellisiä paikkoja rentoutumiseen. Unohtaa ei sovi myöskään kaupungin omaa eläintarhaa ”Zollia”, jonka Etoscha-talo ja Namibian savanni ovat maankuuluja. Vuoden kohokohta on karnevaali ”Fasnacht”, joka silloin alkoi tuhkakeskiviikkona seuraavana maanantaina aamuneljältä. Kaupungin kaikki valot sammutetaan ja kolme vuorokautta kaupungin kadut täyttyvät musisoivista ja värikkäistä ryhmistä muodostuvasta kulkueesta.

Kolmen yön ”Tutustu Baseliin”-paketti keskustahotelli Eulerissa. Hotelli Euler sijaitsee aivan Baselin päärautatieaseman edustalla, vain 500 metrin päässä vanhasta kaupungista. Euler-hotellin moderneissa huoneissa on tummat puukalusteet ja kirkkaat sävyt. Jokaisessa huoneessa on taulu-tv, kaakeloitu kylpyhuone ja minibaari. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys. Ravintola Casparissa tarjoillaan päivittäin aamiainen ja välimerellisen keittiön antimia. Hotellin baarissa on tarjolla elävää pianomusiikkia. Paketti sisälsi 3 yön aamiaismajoituksen ja Basel Cardin joka sisälsi vapaan liikkumisen yleisillä kulkuneuvoilla, ilmaisen kaupunki-wifin, 50% alennuksen lukuisten museoiden pääsymaksuista sekä alennuksia ravintoloissa, kaupoissa, hemmotteluhoidoissa ja elokuvissa.

 

Siinäpä oli talvisen lumoavaa matkaesittelyä kerrakseen tältä kertaa. Jos tämän matkaesittelyn myötä mielenkiintosi heräsi oman matkan järjestämiseen, muista, voit ottaa yhteyttä meihin ja kysellä lisää. Olemme mieluusti apunasi oman unohtumattoman matkasi järjestämisessä!

MATKABLOGI

Esimerkkejä toteuttamistamme matkoista:

Ski & Shop Sveitsi

Tervetuloa lukemaan Finventuran matkaesittelyä, jonka aiheena on ihastuttava Sveitsi!

Esimerkkejä toteuttamistamme matkoista:

Go to Top