window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-TN91QLEPJL');

BLOG

Keväinen ruoka- ja viinimatka Saksan jokilaaksoihin

Tervetuloa lukemaan Finventuran keväisen upeaa matkaesittelyä! Viini ja hyvä paikallinen ruoka ovat tämän seuramatkamme ydin, unohtamatta kuitenkaan upeita nähtävyyksiä tai viinialueiden pitkää historiaa. Neljä vuorokautta, perjantaista maanantaihin 22.-25.4.2016, saimme viettää aikaa häikäisevissä matkakohteissamme Luxemburgissa, Moselinissa, Reinissä sekä Nahen laaksoissa.
Hinta: € 990.-/henkilö 2hh

Matkan hinnat per henkilö:
● Majoitus 2 hh EUR 990,-
● Majoitus 1 hh EUR 1090,-

Hintoihin sisältyi:
● Edestakainen Finnairin reittilento Helsinki-Düsseldorf/Frankfurt-Helsinki (liittymälennot Suomessa mahdollisia lisähinnasta!)
● Kuljetukset Saksassa linja-autolla
● 3 yöpymistä yhden tai kahden hengen huoneessa runsaalla aamiaisella
● 4 lounasta, 3 illallista ja viininmaistelut
● Monipuolinen ohjelma, sisäänpääsymaksut ja suomenkielisen alueen tuntevan oppaan palvelut koko matkan ajan
● Viinitiloilla tuotteiden ostomahdollisuus edulliseen toimitushintaan
Hintoihin ei kuitenkaan sisältynyt matkoja Helsinkiin, muita kuin ohjelmassa mainittuja ruokailuja ja ruokajuomia tai matkavakuutuksia.

Tämä herkullinen matkaesittely tulee hivelöimään maku -sekä matkustushermojasi, joten jos mielessäsi käy pienikään aate oman matkan järjestämisestä, siinä tapauksessa kannattaa olla yhteydessä meihin! Meiltä saat osaavaa sekä erinomaista apua matkajärjestelyiden kannalta! Mutta, pidemmittä puheitta, maistuva matkaesittely alkakoon.

Finventura Oy on Euroopan matkoihin erikoistunut matkanjärjestäjä, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (2687/13/Mj) ja noudattaa matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

Pe, 22.4.2016

LUXEMBURG JA SCHENGEN

Matkamme alkoi Finnairin aamulennolla Helsingistä klo 7.40, ja perille Düsseldorfiin laskeuduimme klo 9.05. Lentokentältä meitä oli vastassa bussi, joka kuljetti meidät halki Eifelin luonnonpuiston ja metsäalueen kohti Luxemburgin suurherttuakuntaa. Matkamme pääkaupunki Luxemburgiin, joka tunnetaan myös Luxembourg Citynä tai nimellä Ville de Luxembourg, kesti noin kolmisen tuntia. Matkan varrella pysähdyimme nauttimaan yhteisen lounaan.

Luxemburg sijaitsee Alzette- ja Pétrussejokien yhtymäkohdassa. Kaupunki on yksi maailman rikkaimmista ja siitä on kehittynyt pankkitoiminnan ja hallinnon keskus. Luxemburgin vanhat kaupunginosat sekä linnoitukset kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Me tutustuimme tähän vauraaseen ja seesteiseen pääkaupunkiin opastetulla kävelykierroksella suomalaisoppaan johdolla. Kierroksen jälkeen jatkoimme matkaamme kohti Moselin viinilaakson Schengeniä.

Luxemburgilainen viini on tunnetusti usein kuplivaa, ja yksi suurimmista tuottajista on Caves Bernard-Massard, joka tuottaa noin neljä miljoonaa pulloa kuohuviiniä vuodessa. Tämä tuottaja on monelle suomalaisellekin tuttu, sillä tuotteita myydään myös meillä Suomessa. Me tutustuimme luxemburgilaisiin viineihin tarkemmin viinitastingin muodossa paikallisella viinitilalla.

Alkuillasta hyppäsimme taas bussin kyytiin ja siirryimme lyhyen matkan Saksan puolelle Trieriin, Saksan vanhimpaan kaupunkiin, missä vietimme matkamme ensimmäisen yön. Majoituskohteemme oli kolmen tähden hotelli Ante Porta kaupungin keskustassa. Päätimme päivän yhteiseen illalliseen ravintola Domsteinissa, missä ruoka johdatteli meidät roomalaisen keittiön saloihin.

La, 23.04.2016

TRIER JA MOSELIN LAAKSO

Hotelliaamiaisen jälkeen tutustuimme tähän Rooman keisari Augustuksen perustaman kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin opastetulla kävelykierroksella jo meille tutun suomalaisen oppaan johdolla.

Trieristä matkamme jatkui Moselia seuraillen pieneen Nittelin viinikaupunkiin, jossa pääsimme tutustumaan paikallisen Frieden-Bergin viinitilan tuotantoon. Nautimme viinitilan ravintolassa herkullisen 3 ruokalajin lounaan. Makunautintoa täydensivät tilan omat viinit, joita tarjoiltiin jokaisen ruokalajin kanssa kaksi erilaista verrattaviksi. Lounaan jälkeen tilan nuori-isäntä Max tutustutti meidät vielä tarkemmin tilaan ja sen viinirinteisiin. Halukkaat pystyivät lisäksi tekemään matkamuistoiksi viinitilauksia toimitettavaksi koti-Suomeen.

Iltapäivällä siirryimme noin puolen tunnin ajomatkan Kaselin kylään, jossa jalkauduimme viininviljelyn pariin opastetulla viinitarhakävelyllä Ruwer-joen laaksossa. Patikoinnin ohessa saimme lyhyen oppimäärän viininviljelystä. Liikunnan jälkeen meille oli luvassa kolmen viinin tasting ja tyypillinen ”Winzerschmaus”-herkkulautanen eli leikkeleitä, makkaroita, juustoja ja leipää. Herkuttelun päätyttyä ajoimme bussilla vielä noin reilun tunnin Hunsrückin ylängölle, majoituskaupunkiimme, Kastellauniin, jossa yövyimme BurgStadt – hotellissa matkamme seuraavat kaksi yötä.

Su, 24.4.2016

KESKI-REININ LAAKSO; LINNOJA, JOKIRISTEILYÄ JA VIINEJÄ

Runsaan buffetaamiaisen jälkeen matkasimme vajaan tunnin Reinin rantaan, Bacharachin kaupunkiin, jossa nousimme jokilaivaan. Parituntisen risteilyn aikana saimme nauttia romanttisen Reinin linnoista sekä upeista viinirinteille avautuvista maisemista. Risteilymme päätepaikka oli Braubach, jossa nousimme maihin ja jatkoimme matkaa bussilla ylös korkealla kukkulalla sijaitsevalle Marksburgin linnalle. Nautimme lounaan linnaravintolassa, minkä jälkeen tutustuimme linnaan paremmin opastetulla kierroksella.

Iltapäivällä suuntasimme takaisin kohti etelää ja Urbarin kylässä sijaitsevaa Loreley- näköalapaikkaa. Tältä paikalta St.Goarin ja Oberweselin välillä oli näkymä Reinin itärannalle ja myyttiselle Loreleyn jyrkänteelle. Tarinan mukaan kaunis Loreley-neito istui kalliolla, kampasi pitkiä hiuksiaan ja lauloi niin kauniisti, että joella kulkeneet laivat ajoivat karille. Haaksirikkoja saattoivat toki aiheuttaa myös Reinin virtaukset ja pyörteet, joita tässä noin 130 metrin korkuisten kallioiden välissä kulkevassa 90 metrin levyisessä ja 23 metrin syvyisessä väylän osassa on. Loreleyblick-ravintolassa nautimme kakkukahvit perinteiseen saksalaiseen tyyliin.

Urbarin kylästä oli enää kivenheitto Oberweseliin, missä pääsimme tutustumaan syvemmin Mittelrheinin viinialueen tuotantoon. Tehtyämme ensin kaupungissa opastetun kävelykierroksen, pääsimme vierailemaan yhdessä Oberweselin viinikellareista ja maistelemaan alueen omaa kultaa, Rieslingiä, viinitupaillallisen kanssa. Illallisen jälkeen palasimme vajaan tunnin matkan takaisin hotellillemme Kastellauniin.

Ma, 25.4.2016

NAHEN VIINIT, RÜDESHEIM JA KOTIMATKA

Täyttävän aamiaisen jälkeen huikkasimme hyvästit Hunsrückille ja suuntasimme Kastellaunista etelään läpi Soonwaldin metsäalueen vehreiden purolaaksojen Nahe-joen laaksoon ja Bad Sobernheimin kaupunkiin. Aamupäivä vierähti tutustuessa Nahen viininviljelyyn, minkä jälkeen nautimme lounaan sopivine viineineen paikallisella Rolf Simonin viinitilalla, jossa halukkailla oli jälleen mahdollisuus tilata viinejä toimitettavaksi koti-Suomeen.

Iltapäivällä matkalla Frankfurtin lentokentälle, josta paluulentomme lähti, pysähdyimme vielä Reinin rannalla, Rüdesheimin kuuluisassa viinikaupungissa. Lyhyen vierailumme aikana ehdimme kävellä läpi kuuluisan Drosselgassen sekä nauttia maisemista gondolihissin kyyditessä meidät ylös jokirinteellä seisovalle Niederwald-muistomerkille.

Paluulentomme Helsinkiin lähti klo 19.30, ja perille saavuimme klo 22.50.

Finventura Oy on Euroopan matkoihin erikoistunut matkanjärjestäjä, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (2687/13/Mj) ja noudattaa matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.
Monipuolista matkaesittelyä luettuasi, tuli varmasti huomattua, kuinka hyvin ja huolellisesti matkamme ovat suunniteltuja ja järjestettyjä. Voimme myös olla juuri sinun apunasi oman matkasi järjestämisessä! Ota vain rohkeasti yhteyttä ja kysy ihmeessä lisää!

MATKABLOGI

Esimerkkejä toteuttamistamme matkoista:

Ski & Shop Sveitsi

Tervetuloa lukemaan Finventuran matkaesittelyä, jonka aiheena on ihastuttava Sveitsi!

Esimerkkejä toteuttamistamme matkoista:

Go to Top