lasit ja lautanenGruyeres

 main sep

MATKA TOTEUTUU JA ILMOITTAUTUMISAIKAA ON JATKETTU 2.5.17 ASTI!

Sveitsi lasissa ja lautasella!

 

Matkainfo

Alkukesän kulinaristinen kiertomatka Sveitsiin! Sveitsiläiset juustot ja suklaa tunnetaan ympäri maailmaa, mutta maalla on tarjottavanaan herkkusuulle paljon muutakin – myös loistavia viinejä, oluita ja snapseja! Matkan aikana pääset tutustumaan Sveitsiin pintaa syvemmältä sen eri alueiden perinneruokien ja juomien kautta. Vierailemme 7 päivän aikana kaikilla neljällä kielialueella, maisemien vaihdellessa matkalla järvi- ja jokimaisemista vaikuttaviin Alppeihin sekä keskiaikaisiin kaupunkeihin ja pittoreskeihin pikkukyliin. Luvassa on myös kevyttä patikointia raikkaassa vuoristoilmassa!

 

Ajankohta: 7 päivää to-ke 8.-14.6.2017
Kohteet: Geneve, Gruyère, Basel, Luzern, Rigi, Lugano, Flims ja Chur
Ryhmän koko: vähintään 20 henkeä
Hinta: € 1950.-/henkilö 2hh

 

Varaa matka 

Lataa PDF

 

Matkaohjelma

To, 8.6.2017  KANSAINVÄLINEN GENEVE, LAVAUX:n VIINIÄ JA JUUSTOKYLÄN FONDUE

Finnairin aamulento vie meidät Helsingistä Geneveen. Liittymälennot muilta Suomen kentiltä mahdollisia aikataulujen mukaan erillismaksusta. Genevessä meitä odottaa paikallinen suomalaisopas, joka johdattelee meidät Geneven nähtävyyksiin omalla bussillamme. Geneve on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki upeissa maisemissa Geneve-järven rannalla Alppien juurella. Geneve on kansainvälinen diplomaattikaupunki monen kansainvälisen järjestön pitäessä siellä päämajaansa. Geneve tunnetaan myös kelloteollisuudesta sekä kalvinismin syntypaikkana. Piipahdamme vanhassa kaupungissa, missä nautimme lounaaksi tuoreet täytetyt patongit kävelykierroksen ohessa.

lavaux colombo

Iltapäivällä matka jatkuu Geneve-järven rantoja seuraillen Lausanneen ja pittoreskiin Epesses:in viinikylään. Vierailemme Dubois’n viinitilalla, jossa viininmaistelun ja pikkusuolaisen parissa tilan suomalainen emäntä kertoo meille sveitsiläisistä viineistä ja Geneve-järven viinialueista. Mahdollisuus myös ostaa tilan viinejä.

Alkuillasta jatkamme majoituskohteeseemme Gruyèresin kylään. maison gruyereEnnen majoittumista vierailemme Gruyère-juustolassa, missä pääsemme tutustumaan maailmankuulun juuston historiaan ja teolliseen valmistusprosessiin maistiaisineen. Juustolan ohessa on myös juusto- ja matkamuistomyymälä ja lasiseinän takaa voi ihailla kypsymässä olevia Le Gruyère AOP juustoja! Juustolalta matka jatkuu bussilla muutaman minuutin hotellille ylhäällä Gruyèrin kylässä. 

Hotellihuoneet saatuamme siirrymme keskiaikaiseen kylään ja on aidon juustofonduen aika; mihinkäs se sopisikaan paremmin kuin Gruyères:in juustokylään!

fondue

Illallisella perinteisessä Le Chalet-ravintolassa nautimme juustofonduen lisäksi alkuruokana ilmakuivattua lihaa ja   jälkiruoaksi maankuuluja marenkeja tuplakerman kera - ja kaloreita ei lasketa! Illallisen jälkeen illanvietto vapaata.

Majoitumme hotellissa yhden tai kahden hengen huoneissa aamiaisella.


Pe, 09.06.2017    ALPPIJUUSTOLA, SUKLAATA JA BASEL

alppijuustoAamiaisen jälkeen hieman vapaata aikaa käydä kävelyllä Gruyères:in keskiaikaisessa pikkukaupungissa ennenkuin siirrymme bussilla Moléson-sur-Gruyères:in alppikylään. Tyypillisessä yli 300 vuotta vanhassa alppimökissä pääsemme näkemään perinteistä juustonvalmistusta suuressa kattilassa avotulen päällä. Maistiaiset kuuluvat tietysti asiaan kyytipoikanaan lasillinen alueen valko- tai punaviiniä. Ihan heti emme vuorelta suostu poistumaan vaan nautimme vielä 3 ruokalajin Alppi-lounaan juustolan ravintolassa nauttien maisemista. 

Lounaan jälkeen iltapäivällä onkin sitten vuorossa jälkiruoka ja missäpä se onnistuisi paremmin kuin suklaatehtaassa! Siirrymme alppijuustolasta lyhyen bussimatkan  Broc:in kylään, missä pääsemme tutustumaan Cailler:n suklaatehtaaseen. cailler suklaaMultimediakierroksen aikana hyppäämme mukaan suklaan historiaan ja teolliseen valmistukseen. Kierroksen päätteeksi pääsemme maistelemaan tehtaan parhaita herkkuja eli konvehteja. Mahdollisuus myös ostoksiin tehtaanmyymälässä ja kahvitteluun. Suklaaherkkujen jälkeen edessämme on parin tunnin bussimatka kohti pohjoista ja Baselia.

BaselBaseliin saavumme alkuillasta ja ensin kirjaudumme sisään keskustahotelliimme. Illan ohjelma jatkuu opastetulla kävelykierroksella Baselin vanhassa kaupungissa. Basel on Sveitsin kolmanneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee maan pohjoisosassa, kolmen maan kulmasssa Saksan ja Ranskan rajalla. Rhein-joki jakaa kaupungin kahtia "isoon" ja "pikku" Baseliin ja joen ylittävillä silloilla tuntee historian havinaa...parin tunnin iltakävelymme päättyy pikkubaselin puolelle panimoravintola Fischerstubeen, missä on luvassa Ueli Bier-panimotoimintaan tutustuminen ja 3 ruokalajin olutaiheinen illallinen. Hotellille pääsee ravintolasta illallisen jälkeen vaikka kävellen; matkaa on vajaa kilometri.

La, 10.6.2017  BASELIN MAASEUTUA, VIINIÄ, HEDELMÄTARHOJA, SNAPSEJA, LUZERN

BasellandAamupalan jälkeen hieman aikaa Baselin keskustan kaupoissa shoppailuun tai hotellin vieressä olevan Petersplatz-puiston lauantaisen kirpputorin aarteisiin tutustumiseen. Kymmenen jälkeen jätämme Baselin kaupungin taaksemme ja bussin nokka suuntaa Baselin maaseudulle.

Kukkulainen Baselin maaseutu on täydellistä seutua eri hedelmien ja viinin kasvattamiseen. Ensimmäisenä päivän kohteenamme on luomuviinitila, missä tutustumme viinin viljelyyn ja tuotantoon AOC Baselland alueella. Viininmaistelun ohessa nautimme pientä suolaista purtavaa. Lounaalle suuntaamme naapurikylän maatilalle "Baregg", missä pääsemme lounaan jälkeen ihastelemaan hedelmätarhaa, jonka hedelmäpuut ja kukkakedot yrtteineen on säilytetty ja uudelleen kasvatettu lähinnä harvinaisten lintulajien säilymiseksi alueella. Tilalla on myös suosittu tilamyymälä, josta voi ostaa leivonnaisia, käsitöitä, Galloway-naudanlihajalosteita, viinejä, liköörejä, hilloja ym. herkkuja.

WeidhofKolmantena maaseutukohteena ajamme ylös kukkulalle Weidhof-tilalle, joka puolestaan on keskittynyt maitotalouden ohella hedelmätarhaukseen ja  tislaamotoimintaan. Tilan ylpeys ovat 60 kirsikka-, 70 luumu-, 12 omena- ja 15 kvittenipuuta, joiden maukkaista hedelmistä tilan isäntä tislaa korkealaatuisia viinoja ja liköörejä. Hedelmäisten tuotteiden lisäksi tilalla tislataan omaa Single Malt-viskiä. Tislaamokierroksen ja "terävien" maistiaisten jälkeen nautimme vielä kakkukahvit; emäntä on kuuluisa Schwarzwaldin kakustaan!
 

stc5966Alkuillasta on aika jättää hyvästit Baselin maaseudun kukkuloille ja suunnata kohti etelän järviseutua. Reilun tunnin ajomatkan päässä saavumme Sveitsin kauneimmaksikin kaupungiksi tituleerattuun  Luzerniin. Majoitumme Luzernin keskustan Anker-hotellissa, mihin suomalainen kaupunkioppaamme tulee meitä vastaan. Tutustumme kävellen kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten maailman vanhimpaan katettuun puusiltaan "Kapellbrücke" ja kuulemme historiaa täällä Sveitsin itsenäisyyden alkulähteillä. Parin tunnin kävelykierroksen jälkeen päätämme päivän vanhan kaupungin perinteiseen ravintolaan, missä pääsemme nauttimaan Keski-Sveitsin keittiön herkuista.

Su, 11.6.2017  JÄRVELLÄ, VUORELLA, TUNNELISSA JA PALMUJEN KATVEESSA

sts2743Sunnuntaiaamuna saamme nauttia rauhassa hotelliaamiaisen ennen kuin lastaamme laukut bussiin ja kävelemme Luzernin laivasatamaan. Vähän klo 10 jälkeen nousemme sisävesilaivaan, joka vie meidät Vierwaldstättersee-järven laineilla huikeissa maisemissa Vitznaun kylään Rigi-vuoren juurelle. Vitznaussa nousemme hammasratasjunaan, joka vie meidät Rigi-vuoren huipulle, 1797m korkeuteen. Korkeimmalta huipulta maisemia ihailtuamme lähdemme laskeutumaan kohti laaksoa upeasta panoraamasta nauttien ja noin puolen tunnin kävelyn jälkeen saavumme paikalliseen alppijuustolaan/ravintolaan "Chäserenholzhütte". chaeserenholz rigibahn kuehe
Juustomestari esittelee meille juustolan, jonka jälkeen pääsemme nauttimaan lounaaksi perinteistä alppijuustolan ruokaa, "Chässchnitte" eli lämmintä juustoleipää. Tuhdin juustoleivän kaveriksi tarjotaan salaattia. Lounaalla vahvistettuna patikkaretki jatkuu kohti Klösterli-junapysäkkiä ja sinne n. tunnin patikoinnin jälkeen saavuttuamme on takana 400 korkeusmetriä! Klösterlin pysäkiltä matkaamme vielä puolisen tuntia junalla alas Goldaun kylään, missä bussimme meitä jo odottaakin.

Raittiissa ilmassa vietetyn päivän jälkeen ei harmita viettää reilua kahta tuntia bussissa Gotthardin moottoritiellä ja 17km pitkässä alppitunnelissa. Suuntana on edelleen etelä ja Sveitsin italiankielinen osa Ticino. Maisemat ovat myös moottoritiellä vertaansa vailla sekä kiivetessä kohti tunnelin suuta Keski-Sveitsin puolella että laskeuduttaessa kohti järviseutua Ticinon puolella.

VallombrosaTicinossa suuntaamme Luganon ohi Malcantonen viinilaaksoon Italian rajalle ja majoituspaikkamme löytyy pienestä Castelrotton kylästä. Majoitumme ihan oikealle Ticinon viinitilalle, Vallombrosaan, jonka jokainen huone on erilainen ja taiteilijoiden suunnittelema. Huoneet saatuamme vietämme illan tilan ravintolassa aloittaen 3 viinin maistelulla ja jatkaen alueen herkkujen ja paikallisen pöytäviinin parissa. Ticino on kuin pala Rivieraa sisämaassa; välimerellinen tunnelma on selvästi aistittavissa. 

Ma, 12.6.2017  TICINON VIINIT JA HERKUT, VIAMALA, SURSELVA PANIMO

ticinoAamiaisen jälkeen jätämme Vallombrosan taaksemme ja laskeudumme alas Caslanon kylään järven rantaan missä pääsemme tutustumaan Ticinon paikallisiin herkkuihin paremmin. Välimerelliseen tyyliin rennon päivän ohjelmassa on suklaatehdas myymälöineen, aitoa käsityöläisjäätelöä ja lounaaksi pizzaa rantaravintolassa. 

Iltapäivällä sanomme hyvästit Ticinolle ja matkamme jatkuu takaisin kohti pohjoista, tällä kertaa San Bernardinon moottoritien ja tunnelin läpi Graubündenin vuoristokanttooniin. viamalaMatkalla pysähdymme Viamalan rotkolla, missä pääsee laskeutumaan rappusia rotkon pohjalle turkoosin veden ääreen. Paikoittain yli 300m korkeiden kiviseinämien välissä kiemurteleva Hinterrhein houkuttelee tutustumaan rotkon historiaan ja rakennettuun arkkitehtuuriin. Jos 359 rappusta alas ja ylös on liikaa, voi ajan viettää myös kahvikupposen ääressä Viamalan vierastalolla.

surselva brauViamalan rotkolta matka jatkuu vielä puolisen tuntia määränpäähämme Flimsin vuoristokylään, missä vietämme matkan viimeiset 2 yötä. Majoitumme kylän keskustaan MiraVal hotelliin. Illan vietämme kävelymatkan päässä olevassa Surselva Bräu-panimoravintolassa. Panimokierroksen ja olutmaistelun päätteeksi nautimme illallisen panimoravintolassa. Menun pääruokana on Cordon Bleu eli sveitsinleike ja jälkiruokana herkuttelemme pähkinätortulla kahvin kera.

Ti, 13.6.2017  PÄIVÄ KESÄISESSÄ VUORISTOSSA

runca1Kiireettömän aamiaisen jälkeen suuntamme askeleemme kohti rinnekeskuksen hissejä, mistä nousemme tuolihisseillä Foppa:n asemalle 1424m korkeuteen. Aloitamme leppoisan patikoinnin metsän läpi ja niityn reunaa Signina-vuorten panoraamasta nauttien. Suunnilleen tunnin päästä saavumme lounaspaikkaamme Runcahöhen ravintolaan (1350m). Alkusalaatin jälkeen saamme eteemme vuoristokanttoonin perinneherkkua capunseja ja jälkiruoaksi vaniljajäätelöä ja mansikoita! Lounaan jälkeen jatkamme patikointia takaisin kylälle ja hotellille suunnilleen toisen tunnin. Iltapäivän kaikki saavat viettää mielensä mukaan kylällä kahvitellen tai lepotuolissa hotellin puutarhassa löhöillen.

flims-caumasee-lift bigJos mielii lisää reippailua, voi lähteä oppaan mukana Caumasee-järvelle (20 min. kävellen) ja vielä pidemmälle Il Spir-näköalapaikalle (+ 40 min.) Caumasee on kuuluisa turkoosista, kristallinkirkkaasta vedestään, jota pääsee ihailemaan maksullisen uimalaitoksen viereisestä kahvilastakin jos ei uimaan halua. Il Spir-näköalapaikka puolestaan "leijuu" Reinin rotkon päällä ja tarjoaa huikeat näköalat koko Vorderrheinin kanjoniin, jota Sveitsin "Grand Canyoniksikin" kutsutaan. Il spirNäköalapaikan lähistöllä on ravintola Conn, joka järjestää hevoskärrykuljetuksia takaisin kylään, jos reilun tunnin paluukävelymatka tuntuu liian rankalta. Hevoskärrykuljetus kannattaa varata edellisenä päivänä, jos haluaa varmistua paikasta.

Vapaan iltapäivän jälkeen kokoonnumme hotellin ravintolaan yhteiselle illalliselle. Viimeisen illan ruokana on sveitsiläisittäinkin juhlava ja yhteisöllinen lihafondue. Ohueksi leikattuja lihapaloja kypsennetään lihaliemessä ja nautitaan erilaisten kastikkeiden ja ranskalaisten kanssa.

Ke, 14.6.2017  CHUR JA VIIMEISET VIINIT

chur haeppchenAamiaisen jälkeen lastaamme laukut bussiin ja suuntaamme Graubündenin pääkaupunkiin ja Sveitsin vanhimpaan kaupunkiin Churiin. Churissa tutustumme kaupunkiin ja sen historiaan opastetulla maistelukierroksella ja lounaaksi nautimme ruokaisaa ohra-lihakeittoa. Vapaata aikaa jää vielä lounaan jälkeen jonkin verran viimeisiin ostoksiin.

Churin jälkeen on matkamme viimeisen muttei todellakaan vähäisimmän viinitilavierailun aika yhdellä Sveitsin merkittävimmistä viljelyalueista nimeltään "Bündner Herrschaft". Alueen maaperä ja ilmasto korkeiden vuorten suojassa ylängöllä on täydellinen varsinkin Pinot noir viineille. Vierailemme yhdellä Maienfeldin palkituista tiloista ja pääsemme tutustumaan myös tämän alueen viinintuotantoon. Maisteltavien viinien seuraksi tarjotaan alueen omaa salamityyppistä Salsiz-makkaraa ja alppijuustoa.

Iltapäivällä onkin sitten enää edessä vajaan kahden tunnin ajomatka Zürichin lentokentälle, mistä paluulento Helsinkiin lähtee klo 19.10. Lento on perillä Helsingissä klo 22.50.

 

MUUTOKSET OHJELMAAN OVAT MAHDOLLISIA.

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 02.05.2017 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 050-65048. PAIKAT TÄYTETÄÄN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTYKSESSÄ.

valmismatka rgb 177x177Finventura Oy on Euroopan matkoihin erikoistunut matkanjärjestäjä, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (2687/13/Mj) ja noudattaa matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

 

Hinnat:

Hinnat per henkilö:
  • Majoitus 2 hh EUR 1950,-
  • Majoitus 1 hh EUR 2050,-
Hintoihin sisältyy lähes kaikki:
  • Edestakainen Finnairin reittilento Helsinki-Geneve/Zürich-Helsinki (liittymälennot Suomessa mahdollisia lisähinnasta!)
  • Kuljetukset Sveitsissä laadukkaalla turistibussilla
  • 6 yöpymistä yhden tai kahden hengen huoneessa 3* hotelleissa
  • 7 lounasta, 6 illallista ja aamiainen päivittäin
  • Kaikki ohjelmassa mainitut maistelut viinitiloilla, panimoissa, tislaamossa, suklaatehtaalla ja juustoloissa
  • mainittu ohjelma sisäänpääsymaksuineen sekä suomenkielisen, Sveitsin tuntevan oppaan palvelut koko matkan ajan
Hintoihin ei sisälly: Matkat Helsinkiin, muut kuin ohjelmassa mainitut ruokailut ja ruokajuomat, matkavakuutukset.
 
MUUTOKSET OHJELMAAN OVAT MAHDOLLISIA.
 
EDULLINEN MAJOITUS BONUS INN-HOTELLISSA HELSINKI-VANTAALLA VARATTAVISSA KAUTTAMME. AUTON PYSÄKÖINTI LOMAN AJAN KUULUU HINTAAN.

 

Ilmoittautuminen:

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 02.05.2017 mennessä sales(at)finventura.fi
tai puh. 050-65048. PAIKAT TÄYTETÄÄN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTYKSESSÄ.