Bernkastel Weihnachtsmarkt 2 quer

 main sep

Jouluista tunnelmaa Reinin ja Moselin jokilaaksoissa, idyllisiä joulutoreja, viiniä ja historiaa

Matkainfo

Joulun tuoksuinen ja tunnelmainen elämysmatka Saksaan, Reinin, Nahen ja Moselin laaksoihin! Historiallisia kaupunkeja, idyllisiä pienten kaupunkien joulutoreja paikallistuotteineen, viinitiloja ja huikeita maisemia. 

Ajankohta: 4 vrk pe-ma 4.-7.12.2015
Kohteet: Reinin laakso, Moselin laakso, Nahen laakso, Hunsrückin ylänkö
Ryhmän koko: vähintään 10 henkeä
Hinta: € 850.-/henkilö 2hh

Varaa matka

Lataa PDF

Matkaohjelma

Pe, 04.12.2015    REININ JOULUISTA TUNNELMAA JA VIINEJÄ, RÜDESHEIM, OBERWESEL, KASTELLAUN

Finnairin aamulento Helsingistä Frankfurt:iin klo 8.10. Perillä Frankfurtissa klo 9.50, jonka jälkeen kuljetus Reinin rannalle Rüdesheimin kuuluisaan viinikaupunkiin.

joulu drossel

Rüdesheim am Rheinia pidetään Unescon maailmanperintöalueen ”ylemmän Keski-Reinin laakson” eteläisenä porttina. Reinin rannalta nousee ristikkotalojen reunustamia, mutkittelevia mukulakivikujia ylös rinnettä. Siellä missä rakennukset loppuvat alkavat viiniviljelmät. Rüdesheimissa järjestetään jo 22. kerran "kansojen joulutori", joka kerää yhteen 120 myyntikojua 12 eri maasta. Saat kuljeskella torilla ja kaupungilla vapaasti oman mielesi mukaan ja nauttia vaikka lounaan  mieleisestäsi torikojusta tai joissakin Drosselgassen lukuisista viinituvista.Pfalzgrafenstein

Iltapäivällä siirrymme Reinin itärantaa pitkin kohti pohjoista ja Oberweselin kaupunkia. Matkalla ohitamme useita keskiaikaisia linnoja kuten esim. Pfalzgrafensteinin tullilinnan keskellä Reiniä siirtyessämme lautalla joen puolelta toiselle.

Oberwesel on tornien ja viinin kaupunki; alunperin 21 kaupungin puolustustornista vielä 16 on jäljellä. Kaupunkia kiertävä vanha linnoitusmuuri on osittain restauroitu ja muurin päälle voi mennä kävelylle ja siten tutustua tähän pieneen kaupunkiin. Bild 141Teemme kaupungissa opastetun kävelykierroksen, jonka jälkeen pääsemme vierailemaan yhdessä Oberweselin viinikellareista ja maistelemaan alueen omaa kultaa, Rieslingiä. Kellarikierroksen ja maistelun jälkeen yhteinen illallinen viinitilan ravintolassa.

Noin klo 21 kuljetus (30min) hotellillemme Kastellaunin kaupunkiin Hunsrückin ylängölle. Tukikohtanamme toimii koko matkan ajan BurgStadt-hotelli (www.burgstadt.de). Majoitus yhden tai kahden hengen huoneissa runsaalla aamiaisella.

La, 05.12.2015   TRIER JA MOSELIN LAAKSO

joulutori trierBuffetaamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan Saksan vanhimpaan kaupunkiin, Trieriin. Kaupunki lepää viiniviljelmien ympäröimänä lähellä Ranskan ja Luxemburgin rajoja. Kaupunkikuvaa värittää yli 2000 vuotta vanha historia rakennuksineen. Opastettu kävelykierros Trierin tärkeimpiin nähtävyyksiin, jonka jälkeen useampi tunti vapaata aikaa joulutorilla ja kaupungilla.

Trieristä matkamme jatkuu iltapäivällä Moselia seuraillen pittoreskiin viinikaupunkiin Bernkasteliin. joulutori BernkastelKaupunki hätkähdyttää kapeine katuineen ja kujineen, joita ympäröivät keskiajalla rakennetut perinteiset saksalaistyyliset puuristikkotalot. Bernkastel-Kuesista löytyy koko Moselin alueen suurin joulukalenteri - tietysti ristikkotalon muodossa! Ohjelmaamme on varattu pari tuntia aikaa tutustua tähän tyypilliseen Moselin viini- ja turistikaupunkiin ennen kuin matkamme jatkuu päivän kolmanteen ja viimeiseen kohteeseemme. Klo 15.30 mahdollisuus osallistua tunnin kestävälle Nikolaus-risteilylle Moselilla!

Illansuussa saavumme Traben-Trarbachin kaupunkiin, jonka joulutori sijoittuu ainakin osittain maanalaisiin viinikellareihin. Kaupungin kulta-aikaa oli 1900-luvun alku Euroopan toiseksi suurimpana weihnachtsmarkt-traben-trarbach143viinikaupan keskuksena Ranskan Bordeauxin jälkeen. Tästä kertovat omaa tarinaansa vielä tänäänkin upeat jugend-rakennukset. Tutustumme kaupungin historiaan paikallisen oppaan avulla. Kierros päättyy kellareihin, joissa vapaata aikaa joulutoriin tutustumiseen sekä omavalintaiseen illalliseen. Noin klo 22 paluukuljetus takaisin hotellillemme Kastellauniin.

Su, 06.12.2015  KASTELLAUN, LORELEY JA KOBLENZ

Toisen adventin aloitamme keski-aikaisissa tunnelmissa aamuisella kaupunkikierroksella majoituskaupungissamme Kastellaunissa. Kaupungin keskustan jyrkälläKastellau kukkulalla kaupunkikuvaa hallitsevat Sponheimin linnoituksen keskiaikaiset rauniot. Kaupunginrakennustyyliä varjellaan ja se on pystytty säilyttämään esimerkillisen ehjänä. Tyypillistä alueelle ovat fachwerk- eli ristirakennetalot sekä liuske- ja murskekiven käyttö pintamateriaalina. Pienestä koostaan huolimatta Kastellaunissa on paljon nähtävää, ja historia on kuulemisen arvoinen paikallisen oppaan kertomana. Kävelykierroksen jälkeen vapaata aikaa kaupungin joulutorilla, jossa myös mahdollisuus omaan vapaavalintaiseen lounaaseen.

Iltapäivällä suuntaamme Kastellaunista kohti Urbarin kylässä sijatsevaa Loreley-näköalapaikkaa. Tältä paikaLoreleylta St. Goarin ja Oberweselin välillä on näkymä Reinin itärannalle ja myyttiselle Loreleyn jyrkänteelle.Tarinan mukaan kaunis Loreley-neito istui kalliolla, kampasi pitkiä vaaleita hiuksiaan ja lauloi niin kauniisti, että joella kulkeneet laivat ajoivat karille. Loreleyn lumouksen sijaan haaksirikkoja saattoivat toki aiheuttaa Reinin virtaukset ja pyörteet, joita tässä noin 130 metrin korkuisten kallioiden välissä kulkevassa 90 metrin levyisessä ja 23 metrin syvyisessä väylän osassa on. Näköalapaikan kahvilassa nautimme "Kaffee und Kuchen" saksalaiseen tapaa.

Päiväkahvien jälkeen jatkamme matkaa pohjoiseen kohti Koblenzia. Matkalla ohitamme jälleen useamman "romanttisen Reinin" linnoista. Koblenzissa mahdollisuus tutustua joulutori koblenzvapaasti kaupunkiin ja viettää aikaa joulutorilla. Reinin ja Moselin yhtymäkohdassa ”DeutschesEck” olevan keisari Wilhelmin muistomerkin lähistöltä pääsee gondolihissillä ylös Ehrenbreitsteinin linnoitukseen ihastelemaan näköalaa Reinille ja Moselille. Koblenzin perinteinen joulutori levittäytyy ympäri vanha n kaupungin toreja, ja ostettavaa on tarjolla yli 100 kojussa. Kaupungin 2000-vuotisesta historiasta näkyy merkkejä kirkoissa, linnoissa, vanhoissa aatelistaloissa ja kartanoissa. Yhteisen 3 ruokalajin illallisen nautimme Koblenzin omassa viinikylässä,ravintola Weindorf Koblenzissa, jonka jälkeen suuntaamme yöksi takaisin Kastellauniin.

Ma, 07.12.2015   IDAR-OBERSTEININ JALOKIVET JA NAHEN VIINIT

I-O

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Kastellaunista kohti etelää, läpi Soonwaldin metsäalueen vehreiden purolaaksojen. Noin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Nahe-joen laaksossa sijaitsevaan Idar-Obersteinin kaupunkiin. Kaupunkiin tutustumisen aloitamme oppaan kanssa Saksan jalokivimuseosta, onhan Idar-Oberstein tunnettu jalokivistään ja koruista. Idar-Obersteinissa on louhittu ja hiottu jalokiviä jo yli 500 vuoden ajan ja näiden vanhojen käsityöläissukujen parhaat kappaleet ovat nähtävissä jalokivimuseossa. Tunnin kestävän kierroksen jälkeen siirrymme bussilla Obersteinin kaupunginosaan ja tutustumme vanhaan kaupunkiin oppaan kanssa. Kaupungin yläpuolella jyrkänteen kolossa kohoaa kuuluisa 1482 rakennettu "Felsenkirche", kaupungin tunnusmerkki. Kaupunkikierroksen jälkeen siirrymme bussilla ylös Obersteinin linnaan, johon pääsemme tutustumaan opastetulla linnakierroksella. Linnaa on restauroitu vapaaehtoisvoimin ja suurella sydämellä viimeiset 50 vuotta.

weinprobeIltapäivällä siirrymme Idar-Obersteinista bussilla Nahe-joen laaksoa itään, Bad Sobernheimin kaupunkiin. Myös Nahe-joen laakso on viininviljelyaluetta ja niinpä nautimmekin päivällisen paikallisella viinitilalla, tutustuen tuotantoon ja viineihin. Noin klo 16 huikkaamme hyvästit Saksan joulutoreille ja aloitamme paluumatkamme Frankfurtin lentokenttää kohti. Paluulento Helsinkiin klo 19.25, perillä Helsingissä olemme klo 22.55.


MUUTOKSET OHJELMAAN JA HINTOIHIN OVAT MAHDOLLISIA. MATKA TOTEUTUU JA LENNOT VARATAAN HETI KUN SITOVASTI ILMOITTAUTUNEITA ON 10.

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 15.11.2015 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 050-65048.

 


valmismatka rgb 177x177Finventura Oy on Euroopan matkoihin erikoistunut matkanjärjestäjä, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (2687/13/Mj) ja noudattaa matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

 Hinnat:

Hinnat per henkilö
  • Majoitus 2 hh EUR 850,-
  • Majoitus 1 hh EUR 900,-


Hintoihin sisältyy:

  • Edestakainen Finnairin reittilento Helsinki-Frankfurt
  • Kuljetukset Saksassa linja-autolla
  • 3 yöpymistä yhden tai kahden hengen huoneessa aamiaisella
  • kolme päivällistä ja viininmaistelut ohjelman mukaan
  • yllä mainittu ohjelma, sisäänpääsymaksut ja suomenkielisen, alueen tuntevan oppaan palvelut koko matkan ajan
Hintoihin ei sisälly: Matkat Helsinkiin, muut ruokailut ja ruokajuomat, matkavakuutukset 
MUUTOKSET OHJELMAAN JA HINTOIHIN OVAT MAHDOLLISIA.
 
Liittymälennot ovat mahdollisia lisämaksusta, esim. Tampereelta EUR 50.-/henkilö tai Vaasasta EUR 100.-/henkilö

 

Lentoaikataulu:

  • Meno: Finnairin lento lähtee klo 8.10 ja laskeutuu Frankfurt:in kentälle klo 9.50.
  • Paluu: Finnairin lento lähtee klo 19.25 ja lento on perillä Helsingissä klo 22.55.

 

Ilmoittautuminen:

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 15.11.2015 mennessä sales(at)finventura.fi tai puh. 050-65048

Kävelykierroksen jälkeen vapaata aikaa Kastellaunin omalla joulutorilla.