impressionen st goarshausen 01 2049

 main sep

Seuramatka Saksaan, Moselin ja Reinin jokilaaksoihin

Matkainfo

Seuramatka Saksaan, Reinin ja Moselin jokilaaksojen sadonkorjuuaikaan! Luvassa historiallisia kaupunkeja ja kyliä, jokiristeilyä, herkullista saksalaista viiniä sekä syksyn kohokohta Reinillä, "Reini liekeissä"-tapahtuma Oberweselin kaupungissa.

 

Ajankohta: 5 vrk to-ma 8.-12.9.2016
Kohteet: Reinin laakso, Moselin laakso, Hunsrückin ylänkö
Ryhmän koko: vähintään 10 henkeä
Hinta: € 990.-/henkilö 2hh

 

Varaa matka 

Lataa PDF

Matkaohjelma

To, 8.9.2016 Matka iltalennolla Saksaan

HotelBirkenhofKokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, mistä Finnairin lentomme lähtee klo 16.55 ja laskeutuu Frankfurtin kentälle klo 18.35. Lentokentältä on noin 1,5 tunnin matka majoituspaikkaamme, joka sijaitsee Klosterkumbdissa, Simmernin ja Kastellaunin kaupunkien välissä Hunsrückin ylängöllä (424 Mmy). Ylängöltä on vain lyhyt matka Moselin ja Reinin jokilaaksoihin. Perille päästyämme nautimme kevyen iltapalan hotellimme, Landidyll Hotel Birkenhofin, ravintolassa.

Pe, 9.9.2016 2000 vuotta roomalaiskaupunki Trier ja Moselin viinit

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla reilun tunnin Saksan vanhimpaan kaupunkiin Trier:iin. Trier lepää viiniviljelmien ympäröimänä lähellä Ranskan ja Luxemburgin rajoja. TrierKaupunkikuvaa hallitsee yli 2000 vuotta vanha historia rakennuksineen. Tutustumme kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin opastetulla kävelykierroksella, jonka jälkeen on vielä vapaata aikaa kaupungilla kiertelyyn ja omavalintaiseen lounaaseen.

BernkastelTrieristä matkamme jatkuu Moselia seuraillen pittoreskiin viinikaupunkiin Bernkasteliin. Kaupunki hätkähdyttää kapeine katuineen ja kujineen, joita ympäröivät keskiajalla rakennetut perinteiset saksalaistyyliset puuristikkotalot. Kaupungissa on myös paljon pikkuputiikkeja ja matkamuistomyymälöitä,joista voi ostaa mukavat tuliaisetkin, maailmankuulua Doktor-viiniä unohtamatta. Bernkasteliin pääsee jokainen tutustumaan omaan tahtiinsa.

Bernkastel-Kuesista matkamme jatkuu n. 1,5 tuntia kestävällä jokilaivaristeilyllä Moselia seuraillen Traben-Trarbachin kaupunkiin.Traben Risteilyn aikana saamme nauttia upeista Moselin viinirinteille avautuvista maisemista. Kohteemme, Traben-Trarbach:in, kulta-aikaa oli vuosisadan vaihde Euroopan toiseksi suurimpana viinikaupan keskuksena Bordeauxin jälkeen. Tästä kertovat omaa tarinaansa vielä tänäänkin upeat jugend-rakennukset. Päivämme kruunaa opastettu kierros maanalaisessa kellariverkostossa viinilasillisen kera. Moselin rannalla on tänä viikonloppuna viinijuhlat, joten kellarikierroksen jälkeen jokainen voi tutustua viinijuhlien/torin tarjontaan omaan tahtiinsa ja oman makunsa mukaan. Paluukuljetus takaisin hotellille sovittuna ajankohtana.


La, 10.9.2016 Romanttinen Rein ja Reini Liekeissä

Boppard lift Aamiaisen jälkeen siirrymme Reinin laaksoon, Boppardin kaupunkiin. Ensimmäiseksi ajamme ylös viinirinteillä sijaitsevalle Gedeonseck -näköalapaikalle, josta saamme ihailla Reinin suurinta mutkaa Boppardin kohdalla. Alas näköalapaikalta tulemme tuolihissillä, mikä on jo elämys itsessään. 20 minuutin matka taittuu huikeissa 240 korkeusmetrin maisemissa. Korkean paikan kammon iskiessä alas pääsee luonnollisesti halutessaan myös taksilla.

Alas Boppardiin päästyämme tutustumme kaupungin pitkään historiaan roomalaisajoista lähtien ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin paikallisen oppaan johdattelemana. Opastuksen jälkeen mahdollisuus jatkaa kaupunkiin tutustumista ostosten ja omatoimisen lounaan muodossa.

LoreleyIltapäivällä bussimme kuljettaa meidät Rein-joen yläjuoksua kohti Oberweseliä. Matkalla pysähdymme vielä Urbarin kylän Loreley-näköalapaikalle. Tältä paikalta on näkymä Reinin itärannalle ja myyttiselle Loreleyn jyrkänteelle. Tarinan mukaan kaunis Loreley-neito istui kalliolla, kampasi pitkiä hiuksiaan ja lauloi niin kauniisti, että joella kulkeneet laivat ajoivat karille. Loreleyn lumouksen sijaan haaksirikkoja saattoivat toki aiheuttaa Reinin virtaukset ja pyörteet, joita tässä noin 130 metrin korkuisten kallioiden välissä kulkevassa 90 metrin levyisessä ja 23 metrin syvyisessä väylän osassa on. Nautimme saksalaiseen tyyliin iltapäiväkahvit ”kaffee und kuchen” näköalapaikan Maria Ruh – maisemakahvilassa.

Kahvipaussin jälkeen jatkamme matkaamme kohti Oberweseliä, jossa päivämme huipentuu Reini Liekeissä tapahtumaan. Oberwesel on tunnettu torneistaan ja viineistään; alun perin kaupungin 21 puolustustornista on jäljellä vielä 16. Kaupunkia kiertävä vanha linnoitusmuuri on osittain restauroitu ja muurin päällä voi kävellä ja siten tutustua tähän kauniiseen pieneen viinikaupunkiin.

rheinflammen2Yksi matkamme kohokohdista on kosketeltavan lähellä kun ihmismassat suuntaavat kulkunsa Reinin rantaan odottamaan jokilaivojen saapumista. Nousemme Oberweselissä jokilaivaan, joka vie meidät ohi Loreleyn jyrkänteen St.Goarin edustalle. Laivalippuumme kuuluu kylmä herkkulautanen, ja tietenkin laivalla on myynnissä myös viiniä, olutta ja muita virvokkeita. St.Goarissa laivat muodostavat kunnon ”Armadan” ja lipuvat muodostelmassa ohi Bengaalin tulilla valaistun Loreleyn jyrkänteen päätyen takaisin Oberweselin edustalle. Loppuhuipentumana koemme musiikin kanssa synkronoidun ilotulituksen Reinin yllä. Ilotulituksen päätyttyä laivat rantautuvat n. klo 22.30 Oberweseliin, missä voimmee jatkaa iltaamme viinitorilla elävästä musiikista ja viinistä nauttien. Puolen yön aikoihin bussimme kuljettaa meidät taas takaisin hotellillemme.


Su 11.09.2016 Saksan pisin riippusilta sekä linnoja ja viiniä Moselilla

MoersdorfAamiaisen jälkeen siirrymme lyhyen matkan Mörsdorfin kylään, jossa meillä on luvassa huikea aamulenkki viime syksynä käyttöön vihityllä Saksan pisimmälle riippusillalle. Riippusilta ylittää 360 metrin matkalla Geierlay-laakson 100 metrin korkeudessa. Sillalta selvittyämme matkamme jatkuu kohti Moselin rantaa ja Cochemin kaupunkia.

CochemTutustumme ensimmäiseksi kaupungin viereisellä kukkulalla kohoavaan Reichsburgin valtakunnanlinnaan. Sen rakentamisen arvellaan alkaneen 1000-luvun alkuvuosina. Opastettu kierros linnassa jonka jälkeen palaamme jalkaisin alas kaupunkiin, missä useampi tunti vapaata aikaa tutustua tähän yhteen Moselin tärkeimmistä turistikaupungeista. Cochemista löytyy pieniä putiikkeja kapeiden kujien varrelta ja monia viinikauppoja. Alueen erikoisuuksia viinien ohella ovat ns. viinirinnepersikasta valmistetut tuotteet sinapista jäätelöön. Lounaan voi jokainen nauttia mielensä mukaan Cochemin ravintoloissa tai kahviloissa.

Iltapäivällä jatkamme matkaamme bussilla kohti Koblenzia, joka sijaitsee Rein- ja Mosel-jokien liittymäkohdassa. Koblenz oli yksi roomalaisen sotapäällikön Nero Claudius Drusuksen vuonna 8 ennen ajanlaskun alkua perustamista sotilasasemista. Kaupungin nimi oli tuolloin nimeltään Castellum apud Confluentes eli linna jokien yhtymäkohdassa. Kaupungin nykyinen saksankielinen nimi Koblenz on mukaelma Confluentes-sanasta. Vuonna 1992 Koblenz vietti 2000-vuotisjuhlapäiväänsä.

koblenzseilbahnKoblenzissa on paljon nähtävää ja lisäksi oivat ostosmahdollisuudet, joten luvassa on runsaasti vapaata aikaa, jonka voi käyttää nähtävyyksiin tutustumiseen tai vaikka tuliaisten hankintaan. Varmasti tunnetuimmat kaupungin nähtävyyksistä ovat ”Deutsches Eck” (saksalainen kulma), jossa siis Rein ja Mosel yhtyvät sekä korkealla vuorella, kaupunkia vastapäätä sijaitseva preussilaisten vuosina 1817–1832 rakentama linnoitus ”Festung Ehrenbreitstein”. Ylös linnalle pääsee Reinin ylittävää köysirataa pitkin. Illaksi palaamme takaisin hotellillemme ja nautimme yhdessä herkullisen kolmen ruokalajin illallisen hotellimme ravintolassa.

Ma, 12.9.2016 Paluumatka Saksasta Suomeen

Aamiaisen jälkeen on aika pakata laukut ja jättää hyvästit kauniille Hunsrückin ylängölle, sillä on aika aloittaa paluumatka kohti Frankfurtin lentokenttää, josta Finnairin paluulentomme lähtee klo 11.45. Perille Helsinkiin saavumme iltapäivällä klo 15.10

MUUTOKSET OHJELMAAN JA HINTOIHIN OVAT MAHDOLLISIA.


Sitova ilmoittautuminen 29.07.2016 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 050-65048.


valmismatka rgb 177x177Finventura Oy on Euroopan matkoihin erikoistunut matkanjärjestäjä, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (2687/13/Mj) ja noudattaa matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

Hinnat:

Hinnat per henkilö
  • Majoitus 2 hh EUR 990,-
  • Majoitus 1 hh EUR 1130,-


Ryhmämatkan hinta sisältää:

  • Edestakainen Finnairin reittilento Helsinki-Frankfurt
  • Kuljetukset Saksassa linja-autolla ja jokilaivoilla
  • 4 yöpymistä yhden tai kahden hengen huoneessa aamiaisella
  • 3 illallista ja viininmaistelut ohjelman mukaan
  • Yllä mainittu ohjelma, sisäänpääsymaksut ja suomenkielisen, alueen tuntevan oppaan palvelut koko matkan ajan
Hintoihin ei sisälly: Matkat Helsinkiin, lounaat ja ruokajuomat, matkavakuutukset 
 
MUUTOKSET OHJELMAAN JA HINTOIHIN OVAT MAHDOLLISIA.

Lentoaikataulu:

  • Meno: Finnairin lento lähtee klo 16.55 ja laskeutuu Frankfurtin kentälle klo 18.35.
  • Paluu: Aamiaisen jälkeen kuljetus Frankfurtin lentokentälle ja paluulento Helsinkiin klo 11.45. Lento perillä Helsingissä klo 15.10

 

Ilmoittautuminen:

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 29.07.2016 mennessä Anu Schuolerille sales(at)finventura.fi tai puh. 050-65048

Elämysmatka Saksaan, Reinin ja Moselin sadonkorjuuaikaan! Historiallisia kaupunkeja ja kyliä, jokiristeilyä, viinitiloja ja viinijuhlia sekä syksyn kohokohta Reinillä, ”Reini liekeissä”-tapahtuma Oberweselin kaupungissa. Majoitus Kastellaunin keskiaikaisessa kaupungissa jokien väliin jäävällä ylängöllä